2017-05-13

En Hamburgare gjord av kikärtor

Vad vore livet utan en smarrig, flottig och fet burgare som skapar ångest över ett ökat midjemått?
Nåja, denna burgare är inte fet, inte så salt och inte heller gjord på animaliska produkter. Däremot kan jag inte direkt lova att du slipper ångesten över att vilja ha mer.
Jag hittade ett recept på Chickpea Burger på nätet och omvandlade det till vegansk, den är den bästa vego burgare jag har ätit. Vill ni också pröva? Häng på för här nedanför följer receptet.

Du Behöver:


 1 Morot
1 Vitlöksklyfta
1 burk kikärtor
1 1/2 tsk kummin
1 1/2 tsk koriander
salt och peppar efter behag.
1 msk NoEgg
2 msk Rismjöl eller ett annat glutenfritt mjöl
Olja att steka i
Glutenfritt ströbröd

Gör så här:

Skala och riv morot, sätt åt sidan. Skala och hacka vitlök grovt.
Skölj kikärtor och se till att all vätska är borta innan du lägger dem i en matberedare tillsammans med vitlök, kryddor och salt och peppar. Kör till en degig konsistens, tillsätt morot, NoEgg och mjöl.
Kör en stund till, tills allt är kombinerat.
Värm upp en stekpanna på medelvärme. Dela upp smeten i ca 4-8 delar, forma till biffar och stek i omgång 2-3 minuter, eller tills gyllenbruna. Låt svalna på hushållspapper, servera som sig bör mellan bröd och med tomatskivor och majonäs eller dressing.

Ett tips om du märker att de faller isär, vänd biffarna i panko eller annat alternativ för glutenfritt innan du steker dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Feautured

Jag har fått pippi på formbar färs

När anamma lanserade sin formbara färs så tänkte jag att "nej" jag ska inte falla för trenden och göra som alla andra veganer/ v...