2017-05-12

Svar till insändare i Na "Skolmaten: Exprimentera inte med våra barn!"

http://www.na.se/opinion/insandare/skolmaten-exprimentera-inte-med-vara-barn

Jag tycker det är så sorgligt att människor idag inte kan följa med i utvecklingen. Att lära våra ungdomar om priset för vår mänskliga fåfänga är inte att experimentera. Det är numera ett faktum att vi har påverkat vår miljö så drastiskt att det kan leda till katastrofala följder om bara några år om vi inte ändrar på vår livsföring.
 Att avstå från kött en gång per dag är inte någon fara för hälsan men att istället för att äta den vegetariska rätt som erbjuds i skolan äta på Mc Donalds eller Subway bara för att kött tarmen kurrar är farligt för hälsan.

 Är du som förälder medveten om hur mycket kolesterol det är i en köttbit? Hur mycket mättat fett det är? Dina barn dör inte av att avstå från kött någon enstaka dag i veckan.

Tullängskolan är ett bra exempel på hur en skola ska vara. Det är inte bra för vara sig människa eller planet att föda upp djur för slakt och sedan förtäring.

Jag ger heder till tullängskolan och deras arbete för ett bättre klimat och en bättre värld. Detta handlar ju inte om politik som insändaren vill mena utan ett genuint försök att rädda vår planet genom kunskap och genom att erbjuda eleverna ett köttfritt och ekologiskt alternativ till vår husmanskost.

Här kan ni läsa vad naturskyddsföreningen säger om klimatet och köttet. Naturskyddsföreningen

Feautured

Proteiner

Människor har föreställningen att man måste äta animalier för att överleva, en del tror att proteinet som finns i animaliskt kött är livsnö...