2017-05-12

Svar till insändare i Na "Skolmaten: Exprimentera inte med våra barn!"

http://www.na.se/opinion/insandare/skolmaten-exprimentera-inte-med-vara-barn

Jag tycker det är så sorgligt att människor idag inte kan följa med i utvecklingen. Att lära våra ungdomar om priset för vår mänskliga fåfänga är inte att experimentera. Det är numera ett faktum att vi har påverkat vår miljö så drastiskt att det kan leda till katastrofala följder om bara några år om vi inte ändrar på vår livsföring.
 Att avstå från kött en gång per dag är inte någon fara för hälsan men att istället för att äta den vegetariska rätt som erbjuds i skolan äta på Mc Donalds eller Subway bara för att kött tarmen kurrar är farligt för hälsan.

 Är du som förälder medveten om hur mycket kolesterol det är i en köttbit? Hur mycket mättat fett det är? Dina barn dör inte av att avstå från kött någon enstaka dag i veckan.

Tullängskolan är ett bra exempel på hur en skola ska vara. Det är inte bra för vara sig människa eller planet att föda upp djur för slakt och sedan förtäring.

Jag ger heder till tullängskolan och deras arbete för ett bättre klimat och en bättre värld. Detta handlar ju inte om politik som insändaren vill mena utan ett genuint försök att rädda vår planet genom kunskap och genom att erbjuda eleverna ett köttfritt och ekologiskt alternativ till vår husmanskost.

Här kan ni läsa vad naturskyddsföreningen säger om klimatet och köttet. Naturskyddsföreningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Feautured

Jag har fått pippi på formbar färs

När anamma lanserade sin formbara färs så tänkte jag att "nej" jag ska inte falla för trenden och göra som alla andra veganer/ v...