2017-06-07

Lins Bollar



1 kopp röda linser
0.5 gul lök, finhackad
1 msk gräslök, finhackad
0.5 kopp fullkorns bulgur
1 msk tomat pure
2 lagerblad
3 droppar citronjuice
salt efter smak
ca 1 tsk libanesisk krydd mix
2 koppar vatten
olja till fritering

Gör så här

Skölj linser i vatten ett par ggr innan du lägger dem i en kastrull med salt och lagerblad, koka upp och låt sedan sjuda  tills linserna blivit mjuka.
Medans du väntar på linserna så värm olja, t.ex solrosolja,i stekpannan och stek finhackad lök tills den blir mjuk,tillsätt gräslök och fortsätt steka ca 5 minuter till.
När linserna är mmjuka så häll i bulgur och kryddor pluss mer vatten och lökblandningen, sjud fem minuter och stäng av spisen.
Ta bort lagerblad. När linssmeten har svalnat lite så ta en potatis stöt och mosa smeten, om den är för varm så ställ in i kylen en stund.
Forma bollar och grädda mitt i ugnen tills dem fått lite färg samt blivit mer fasta.
Ta ut dom och fritera sedan dem i solrosolja 0.5 minut.

Feautured

Jag har fått pippi på formbar färs

När anamma lanserade sin formbara färs så tänkte jag att "nej" jag ska inte falla för trenden och göra som alla andra veganer/ v...