2018-07-05

Jag har fått pippi på formbar färs

När anamma lanserade sin formbara färs så tänkte jag att "nej" jag ska inte falla för trenden och göra som alla andra veganer/ vegetarianer i vårt avlånga land. Lite förstod jag vad jag gick miste om tills jag inhandlade av misstag en påse formbar färs istället för vanlig färs. Tja tänkte jag, Lets try it liksom. Så sedan dess har jag modellerat och prövat olika rätter och jag måste säga att det är både riktigt roligt och beroende framkallande samt "jävligt gott".
Idag blev det biffar som jag fyllde med diverse godsaker som jag hittade i kylen, bland annat oliver och inlagd gurka( också den har jag gjort själv).
Det blev åtta stycken små biffar som jag la i matlådor till jobbet samt åt upp två med pommes och rotfrukts strips.Recept på Annas, formbara oliv biffar.

1-2 Dl fryst formbar färs
1 tsk salt( rosa himalaya)
1 tsk svartpeppar
1 msk chili sås
0,5 tsk cajun pulver
lite torkad persilja
1-2 msk inlagd, hackad gurka
1 msk gröna oliver, hackade
1 liten hackad gul lök

Och så här gör du:
Ta fram färsen och lägg i en bunke för upptining. När den har tinat så blandas den med ingredienserna som du sedan formar till 8 så biffar eller 4 större.
Lägg på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen 220 grader ca 15 minuter, eller tills biffarna har fått färg och det rinner ut "köttsaft" från dem.
Servera med valfritt tillbehör, t.ex kokt potatis och gräddsås, fullkorns ris, pasta eller ät som dem är med en sallad.
Smaklig måltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Feautured

Jag har fått pippi på formbar färs

När anamma lanserade sin formbara färs så tänkte jag att "nej" jag ska inte falla för trenden och göra som alla andra veganer/ v...